FASTBRACES® 25 χρόνια δημιουργίας

1987

Ο Οδοντίατρος Αντώνης Βιάζης ξεκινάει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της ορθοδοντικής στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα στις Η.Π.Α. και συνειδητοποιεί ότι, προκειμένου να ισιώσουν τα δόντια περίπου σε ένα χρόνο, θα πρέπει η μύλη και η ρίζα των δοντιών να μετακινηθούν ταυτόχρονα.

1991

Ο επίκουρος καθηγητής της ορθοδοντικής Αντώνης Βιάζης εργάζεται πάνω σε έναν νέο τύπο ορθοδοντικού αγκίστρου που θα επιτρέπει στα υπερελαστικά σύρματα να μετακινούν ολόκληρο το δόντι σε ένα στάδιο.

1993

Τα πρώτα κλινικά αποτελέσματα παρουσιάζονται στο ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής ομοσπονδίας ορθοδοντικών . Ο Αντώνης Βιάζης ξεκινάει να δίνει παρουσιάσεις και σεμινάρια σε πανεπιστήμια και ορθοδοντικές ομοσπονδίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη και στην Ν. Αμερική. Εκδίδεται το πρώτο του βιβλίο. Γρήγορα γίνεται πρώτο σε πωλήσεις.

1995

Τα πρώτα κλινικά και ερευνητικά αποτελέσματα δημοσιεύονται στο περιοδικό Journal of Clinical Orthodontics στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο περιοδικό Journal of Stoma στην Ευρώπη , την ίδια περίπου περίοδο. Ο Αντώνης Βιάζης αφήνει την ακαδημαϊκή του καριέρα προκειμένου να αφοσιωθεί στην ανάπτυξη του ορθοδοντικού του συστήματος.

1989

Ο Αντώνης Βιάζης γίνεται επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα και ξεκινάει να δουλεύει με την εταιρεία GAC πάνω σε κλινικές εφαρμογές των νέων υπερελαστικών συρμάτων. Τον επόμενο χρόνο του απονέμεται το βραβείο του δασκάλου της χρονιάς, και μετακομίζει στο Ντάλας του Τέξας έχοντας προσληφθεί ως επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Baylor. Τη θέση αυτή κερδίζει μετά από διεθνή διαγωνισμό.

1992

Οι πρώτοι ασθενείς, ο Andy και η Kelly, ξεκινάνε ορθοδοντική θεραπεία με τον νέο τύπο ορθοδοντικού αγκίστρου.

1994

Κατοχυρώνεται ως πατέντα των Ηνωμένων Πολιτειών ο νέος τύπος ορθοδοντικού αγκίστρου , πάνω στον οποίο θα βασιστεί το σύστημα FASTBRACES® . Ο Αντώνης Βιάζης γίνεται αναπληρωτής καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Νοτίου Καλιφόρνιας, και διδάσκει το νέο ορθοδοντικό του σύστημα στους μεταπτυχιακούς φοιτητές .Στα χρόνια που ακολουθούν γίνεται επίτιμος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία.

1996

Το πρώτο FASTBRACES® ιατρείο ανοίγει στο Plano του Τέξας. Έρευνα στο πανεπιστήμιο της Νοτίου Καλιφόρνιας επιβεβαιώνει τις αρχικές παρατηρήσεις του Αντώνη Βιάζη. Κάνει μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών εμφανίσεων σε δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές τόσο σε τοπικής όσο και σε εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς.

1997

Το δεύτερο FASTBRACES® ιατρείο ανοίγει στο Lewisville του Τέξας κοντά στο Vista Ridge Mall.

1999

Περαιτέρω έρευνα δημοσιεύεται στην Ευρώπη σχετικά με την αποτελεσματικότητα των αγκίστρων που χρησιμοποιούνται στο σύστημα FASTBRACES®, στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Orofacial Orthopedics. Ο καθηγητής Αντώνης Βιάζης λαμβάνει το χρυσό μετάλλιο ορθοδοντικής της Βραζιλίας , που δίνεται κάθε χρόνο σε έναν ορθοδοντικό από όλο τον κόσμο για την συνεισφορά του στην πρόοδο της Ορθοδοντικής.

2001

Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ ανακοινώνει απόδειξη για το “μοναδικό και καινοτόμο” άγκιστρο VIAZI®: «Βεβαιώνεται ότι το παρόν αρχείο περιέχει απόδειξη ότι το άγκιστρο VIAZI® μπορεί να είναι ένας μοναδικός και καινοτόμος νέου τύπου ορθοδοντικός μηχανισμός που υπερβαίνει, σε ορισμένα σημεία , το ποιοτικό επίπεδο ανταγωνιστικών προϊόντων».

2013 έως σήμερα

Xιλιάδες οδοντίατροι γίνονται πάροχοι της FASTBRACES® Ορθοδοντικής Τεχνολογίας.
Η FASTBRACES® Ορθοδοντική Τεχνολογία είναι ο υπερήφανος χορηγός της Έκθεσης Οδοντιατρικής το 2014 στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας και επεκτείνεται στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Ο Αντώνης Βιάζης μιλάει μπροστά σε σχεδόν 1.000 γιατρούς στις Φιλιππίνες. Η τεχνολογία FASTBRACES® διατίθενται σε όλες τις ηπείρους σε όλο τον κόσμο.
Καθώς η FASTBRACES® Ορθοδοντική Τεχνολογία γιορτάζει την 30η επέτειο της πρώτης επιστημονικής έκδοσης του εφευρέτη Αντώνη Βιάζη το 1986, παρουσιάζεται η εκπληκτική νέα σειρά προϊόντων FASTBRACES® TURBO ™. Σήμερα, η FASTBRACES® Ορθοδοντική Τεχνολογία προσφέρεται σε πάνω από 50 χώρες.Παρουσιάσεις του συστήματος γίνονται πλέον κάθε βδομάδα, σε ολόκληρο τον κόσμο.

1998

Το τρίτο και το τέταρτο FASTBRACES® ιατρείο ανοίγουν. Πανεπιστημιακές έρευνες που επιβεβαιώνουν τα χαρακτηριστικά του συστήματος FASTBRACES® ανακοινώνονται από το Πανεπιστήμιο του Κουόπιο στην Φινλανδία και από το πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία . Ο Αντώνης Βιάζης καταθέτει μήνυση εναντίον της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας Ορθοδοντικών και άλλων προσώπων στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ.

2000

Τέλος έρευνα δημοσιεύεται, στις ΗΠΑ όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των ορθοδοντικών αγκίστρων που χρησιμοποιούνται στο σύστημα FASTBRACES®, στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Orthodontics

2003-2012

Η Αλυσίδα ορθοδοντικών κλινικών FASTBRACES® αποτελεί την πιο γνωστή αλυσίδα ορθοδοντικών κλινικών στην πολιτεία του Τέξας. Όλο και περισσότεροι οδοντίατροι από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ και από ολόκληρο τον κόσμο εκπαιδεύονται και γίνονται πάροχοι της τεχνολογίας FASTBRACES®.

Σχόλια στο Facebook