Η φιλοσοφία μας

H φιλοσοφία μας στηρίζεται στο γεγονός ότι πάντα προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στον ασθενή βάζοντας τον εαυτό μας στην δίκη του θέση.
Mε βάση την παραπάνω αρχή προσπαθούμε να δίνουμε λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα στον ασθενή, αποφεύγοντας σχεδόν πάντα τις εξαγωγές δοντιών και το ορθογναθικό χειρουργείο, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία, την οποία προσφέρει το βιοενεργητικό άγκιστρο Fastbraces®.
Πεποίθηση μας είναι ότι κάθε άνθρωπος έχει γεννηθεί για να έχει οκτώ και όχι τέσσερις προγόμφιους.

Aν το στόμα του ανθρώπου υποθέσουμε ότι είναι ένα σπίτι, στόχος μας είναι να τελειοποιήσουμε το συγκεκριμένο σπίτι με βάση τα θεμέλια του, και όχι να το γκρεμίσουμε χτίζοντας το από την αρχή.

Άποψη μας είναι οτι η αφαίρεση δοντιών στην ορθοδοντική θεραπεία έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φόρες την παραβίαση των κληρονομικών χαρακτηριστικών του ανθρώπου κάτι που εκδηλώνεται πολλές φόρες με το να υποχωρούν προς τα μέσα τόσο το άνω όσο και το κάτω χείλος, με αποτέλεσμα να τονίζεται η μύτη.
Tέλος θεωρούμε σημαντικό να “φοράει”ο ασθενής σιδεράκια όσο γίνεται για λιγότερο χρονικό διάστημα, δείχνοντας σεβασμό τόσο στην τσέπη του ασθενούς όσο και στην λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία του.

H τοποθέτηση αγκίστρων (σιδεράκια) στο στόμα από πολύ μικρή ηλικία σε όποια μόνιμα δόντια έχει ο ασθενής, αποτελεί συνήθως υπερθεραπεία , που οδηγεί σε πολύ μεγάλο χρόνο θεραπείας, σε υψηλό κόστος θεραπείας , σε άσκοπη ταλαιπωρία του ασθενούς και της οικογένειάς του και τέλος σε πολύ άσχημα αποτελέσματα για την στοματική του υγιεινή( τερηδόνες, έντονη ουλίτιδα κ.α. ) στην περίπτωση που ο ασθενής δεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με την στοματική του καθαριότητα.

Σχόλια στο Facebook